YOUTUBE ANALYTICS

Kanalınızı gerektiği gibi optimize ettiniz, videonuzu da eksiksiz şekilde yüklediniz ve kullanıcılar videonuzu izlemeye başladı. Şimdi ne yapacaksınız? Youtube, dahili bir analiz sistemine sahip. Bildiğiniz gibi bu istatistikler video sayfasında özet olarak gösteriliyor. “Analytics” aracı ile videolarınız hakkında genel bilgi alabilirsiniz.

Yukarıda özet olarak göreceğiniz istatistik sayfası, oldukça ayrıntılı analizler yapmanızı sağlayabilir. Hangi videonuzun ne kadar izlendiğini ve beğenildiğini, videolarınızın ortalama kaç dakika görüntülendiğini, dönemsel farklılıklar gibi kapsamlı verileri alabildiğiniz Analytics sayfası, sonraki videolarınızı hazırlarken size fikir verebilir. Yaptığınız analizler aracılığıyla işlerinizi iyileştirebilirsiniz.

Bazı özel videolar için reklam kampanyaları oluşturabilir, Google Ads aracılığıyla videolarınıza ve kanalınıza yine kendi hazırladığınız videolarınızı kullanarak reklam verebilirsiniz. Günümüzde YouTube, video reklamcılığın en önemli parçası haline gelmiş durumda.

Sonuç

Eğer bir YouTube kanalınız yoksa veya mevcut kanalınız yeterince optimize edilmemişse, bir an önce çalışmaya başlamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede daha çok ziyaretçi çekebilir, daha çok izlenen videolarla daha fazla insana ulaşabilirsiniz.

YouTube’da Başarılı İçerikler ve Göstergeleri

YouTube aramasında ön plana çıkan içeriklerin istatistikleri;

İzlenme süresi: Bir izleyicinin videoyu ne kadar izlediği.

Anahtar kelimeler: Arama sorguları ile alaka düzeyini gösterir.

Aboneler: Yüz binlerce aboneye sahip bir kanal, 100 aboneye sahip bir kanaldan daha iyi performans gösterir. Bu durum belli bir konuda otoriteye sahip olduğunu ve kullanıcılar tarafından güvenilebilirliğini gösterir.

Etkileşim: Beğenenler, beğenmeyenler ve yorumlar, YouTube’un, Google’ın ve diğer arama motorlarının bir videonun daha fazla görüntülenebilir ve kullanıcılar tarafından daha bulunabilir bir değerde olduğunu belirlemesinde önemli unsurlardır.

Video uzunluğu: YouTube’da içerikler çok uzun olmamalı. Kullanıcılar içeriğe ilgi duymalı ve ondan bekledikleri değeri elde etmeleri gerekmektedir.

En İyi Şekilde Optimize Edilmiş Bir Youtube Videosu’nun;

Kullanıcı ve / veya onların arama sorgusuyla alakalı, eşleşecek şekilde olması,

İlgili anahtar kelimeleri içermesi,

Çoğunu izletebilecek şekilde kullanıcıları meşgul edebiliyor olması,

Net bir harekete geçirici (Call To Action) mesaj içermesi,

Daha fazla bilgi ve içerik için ilgili sayfalara yönlendiren en az bir bir bağlantı içerebilmesi gerekmektedir.

Bu optimizasyonlar, tüm farkı yaratan, yayınlanacak kaliteli video içeriği oluşturabilmek için kolay, anlaşılır ve yardımcı olabilecek unsurlardır.